KeresésÖsszesen 12 találat.

... akkor csökkennének/oldódhatnak meg, ha ….. 1. a cigányok elköltöznének Magyarországról 2. a cigányok minél inkább elkülönülten élnének 3. a cigányok teljesen beolvadnának a többségi társadalomba ...»

... minta mellett két 100-100 fős elemszámú mintát is kialakítottunk. Egy kelet-magyarországi, nemzeti radikális eszmék jegyében működő szervezet tagjaiból véletlenszerűen kiválasztott csoport kontroll mintáját ...»

... minta mellett kontrollként két, egyenként 100-100 fős elemszámú mintát is kialakítottunk. Az első kontrollminta egy kelet-magyarországi, nemzeti radikális eszmék jegyében működő szervezet tagjaiból véletlenszerűen ...»

Új tekintélyelvűség - projekt   In September of 2010 we carried out a survey on a national representative sample1 on the problems of the new and old authoritarianism. The research was supported by ...»

... Értékek változásai Magyarországon, 1978-1993. Kontinuitás és diszkontinuitás. Greenberg, J. –Pyszcynski, T.A.-Solomon S: The Causes and Consequences of a Need for Self-esteem: A Terror Management Theory. ...»

Nemzeti radikalizmus, szélsőjobb - projekt   2010 őszén az ELTE Társadalmi Konfliktusok Kutatóközpontja és a Debreceni Egyetem munkatársai egy kelet-magyarországi nemzeti radikális szervezet vezetőivel, ...»

... jellemben látták a veszteségek okait (Dénes 1999: 141-150, 213-221).   Nemzeti sztereotípiák kutatásával Magyarországon 1970 körül kezdtek el foglalkozni, de az egész magyar kultúrnemzetre kiterjedő ...»

... mutatja be, ami az egymással szomszédos Ausztria és Magyarország között látható. A világ legboldogabb államai közé tartozó, a lista 14. helyét elfoglaló Ausztria (7.6) mellett Magyarország (5.5) a „boldogtalan” ...»

Orestes-projekt   Szemtanúk vagyunk valamennyien. Különösen azok vagyunk kriminológusként. Kérdés csak az, hogy a „kriminális” szemlélőiként pusztán a bűntett aktusára figyelünk, vagy rányílik a szemünk ...»

Posztfeudalizmus projekt     Letöltés Данильченео»

Orestes-projekt   Aunay község Fauctrie nevű falujában Francois-Eduard Baudouin békebíró és Louis-Leandre Langliney jegyző 1835. június 3-án Pierre-Margrin Riviere házában három holttestet talált. ...»

... ábra az etatizmus elfogadásának átlagos mértékét mutatja az európai országokban.   1. ábra. Etatizmus az egyes európai országokban     Magyarországon a legmagasabb, míg Dániában a legalacsonyabb ...»